SSMB este o organizație studențească independentă, apolitică și non-guvernamentală, ce reprezintă studenții Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

 

SSMB este o organizație studențească independentă, apolitică și non-guvernamentală, ce reprezintă studenții Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Toggle offcanvas area
Meniu

International Medical Students’ Congress of Bucharest

Timp de 26 de ani, SSMB a oferit studenților din întreaga țară oportunitatea de a beneficia de o dezvoltare multidisciplinară prin intermediul „Congresului Național pentru Studenți și Tineri Medici”. Începând cu anul 2017, sub numele de „International Medical Students’ Congress of Bucharest” (IMSCB), proiectul s-a extins la nivel internațional, înlăturând barierele culturale dintre studenții și cadrele medicale de pretutindeni.

Ce oferă IMSCB?

IMSCB le oferă viitorilor medici, an de an, conferințe pe cele mai diverse teme, keynote lectures cu personalități remarcabile din lumea medicală, workshop-uri care le permit studenților să își exerseze abilitățile practice, precum și o sesiune de prezentări orale, prin care tinerii își pot prezenta lucrările din domeniul științelor fundamentale, clinice sau chirurgicale. 

Renume

În edițiile anterioare, IMSCB s-a bucurat de speakeri renumiți atât la nivel național, cât și internațional. Câteva dintre numele ce au fost prezente sunt Prof. Dr. Randy Schekman – laureat al premiului Nobel pentru Fiziologie și Prof. Dr. Josep Brugadadescoperitorul sindromului cu același nume. De asemenea, cunoscutul YouTuber Ninja Nerd, care realizează lecții explicative din toate sferele medicale, a fost prezent la cea de-a 6-a ediție a Congresului.

Formatul IMSCB

Pandemia a condus la organizarea unei ediții în format integral online, ediție care a avut parte de un succes răsunător, mai ales prin introducerea unui tip de eveniment emblematic pentru IMSCBworkshop-urile online de tip Diagnosis. Odată cu scăderea numărului de cazuri de COVID-19, evenimentul a cunoscut, în premieră, o ediție în format hibrid. Începând însă cu anul 2022, IMSCB a revenit la formatul care îl consacrează, și anume, complet fizic.

Conferințe

Conferințele sunt create pentru a spori curiozitatea participanților cu privire diverse subiecte medicale și a-i pregăti pentru viitorul în domeniul medicinei. Ei au, de asemenea, șansa de a interacționa cu speakerii și de a cunoaște oameni cu pasiuni similare şi de a face schimb de opinii şi informații din domeniu.

Workshop

Workshop-urile acoperă o gamă largă de subiecte, oferind experiențe practice și șansa de a întâlni medici din specialități diverse. Participanții pot să învețe noțiuni din domeniul specialităților medicale de interes, sau să descopere un domeniu nou.

Keynotes

Keynote lectures sunt susținute de speakeri de renume mondial, cu ani de experiență în domeniul medical și realizări remarcabile. Subiectele acoperă teme complexe, oferind o viziune amplă cu privire la diferite domenii şi specialități.

Roundtables

Roundtables creează un mediu optim pentru dezbaterea și discutarea problemelor medicale și non-medicale, reunind studenți și profesioniști din domeniul sănătății din întreaga lume.

Ce am implentat în 2021

În anul 2021, am sărbătorit aniversarea de cinci ani a IMSCB. Pentru a marca acest moment, am introdus un nou concept – evenimentele de tip „Roundtables”, reinventând congresul sub numele de International Medical Students’ Summit of Bucharest (IMSSB) și oferind participanților ocazia de a se implica activ în soluționarea unor probleme internaționale, atât din sfera medicală, cât și din afara acesteia. 

Deși actualmente ne-am întors la titlul original, am păstrat evenimentele care au avut un succes răsunător în rândul studenților, prin care ne dorim să generăm un impact pozitiv pe termen lung asupra anumitor dileme medicale și nu numai. În plus, vom dedica această ediție tuturor cadrelor medicale și cercetătorilor care au făcut posibilă revenirea noastră la o lume normală. Așadar, în această ediție vom organiza, pentru prima oară în cadrul unui asemenea eveniment, un târg științific, „Science Fair”. Acesta are scopul de a aduce oportunitățile de cercetare și educație medicală avansată mai aproape de studenți și să le faciliteze accesul la viitorul în medicină.

Cea de-a VI-a ediție a IMSCB s-a desfășurat în perioada 23-27 noiembrie 2022, în București, într-un  format integral fizic.

Ce vrei să afli azi?