SSMB este o organizație studențească independentă, apolitică și non-guvernamentală, ce reprezintă studenții Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

 

SSMB este o organizație studențească independentă, apolitică și non-guvernamentală, ce reprezintă studenții Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Toggle offcanvas area
Meniu

Freshers

Născut în urmă cu patru ani din dorința studenților de a veni în întâmpinarea viitorilor colegi, Freshers’ Week își propune să creeze un mediu oportun dezvoltării și descoperirii personale prin activități pregătitoare pentru viața de student, cât și activități de socializare. 


Anul 2022 a reprezentat un an plin de provocări pentru majoritatea proiectelor din cadrul SSMB, întrucât, ridicarea limitărilor legislative cu privire la criza sanitară generată de COVID-19, a determinat readucerea evenimentelor în format fizic.

În pofida restricțiilor impuse de pandemie, proiectul a continuat să se dezvolte și să se adapteze pentru a crește calitatea evenimentelor organizate, realizând edițiile 2020 și 2021 în format hibrid.

Ediția trecută a atins un număr record de 600 de participanți, reflectând nevoia proaspeților studenți ai Facultății de Medicină pentru un asemenea proiect.

Proiectul  aduce în prim-plan, pe parcursul a șapte zile, o paletă largă de evenimente adaptate special nevoilor și cerințelor viitorilor boboci. Conferințele, workshopurile și trainingurile sunt special create pentru a facilita tranziția viitorilor boboci spre mediul academic, ce poate părea copleșitor la o primă interacțiune.

Astfel, conferințe precum „How to survive UMF?”, „Trecerea de la Liceu la Facultate”, „Dare to Explore” și multe altele au oferit răspunsuri la întrebări de bază despre ceea ce înseamnă să fii student medicinist și ce oportunități poți avea în cadrul facultății.


Și pentru că perioada studenției presupune o deprindere a abilităților ce caracterizează o persoană complexă, trainingurile și workshopurile au adus un plus programului științific al evenimentului.


Workshopurile au oferit viitorilor studenți abilități practice de bază necesare în parcursul carierei lor viitoare.

Basic Life Support

Tehnici Clinice de Bază

Noduri și Suturi

Se spune că oamenii ce se distrează împreună, rămân împreună. Credem că la baza oricărei echipe de succes stă un grup de prieteni, astfel, an de an dorim să creăm noi legături prin organizarea de evenimente sociale cât mai variate precum seri de karaoke, de film, jocuri de societate sau explorarea Bucureștiului care , ulterior, să se transpună în performanță academică și profesională.

Ce vrei să afli azi?