Workshop-uri

Mini Knots and Sutures

V-ati gandit vreodata cum ar fi sa urmati o ramura chirurgicala? Doriti sa cunoasteti ce se afla la baza chirurgiei? La acest workshop veti avea oportunitatea sa va familiarizati cu instrumentarul chirurgical, cu efectuarea corecta a nodurilor si procedurilor chirurgicale elementare, precum si cu notiuni despre managementul plagii.

Mini Vascular si CCV

Doriti sa aflati mai multe despre chirurgia vasculara, sa va imbogatiti cunostintele chirurgicale si sa va exersati coordonarea si dexteritatea? Workshopul MiniVascular Skills va da aceasta posibilitate, prin punerea la dispozitia dumneavoastra a unei echipe bine pregatite si plina de entuziasm. In cadrul acestui workshop vi se va prezenta instrumentarul chirurgical specific, tehnici de suturi vasculare avansate, anastomoze vasculare, by-pass anatomic si extraanatomic, precum si implantarea protezelor valvulare.

Mini Intestinal

V-ati gandit vreodata la o cariera in chirurgia generala? In acest workshop aveti oportunitatea de a va familiariza cu una dintre ramurile acesteia, si anume chirurgia digestiva. Workshopul va debuta cu prezentarea masurilor de asespsie si antisepsie, a instrumentarului chirurgical si a nodurilor chirurgicale, urmand apoi a fi prezentate notiuni de managementul plagii, pansamente şi bandaje, principalele tipuri de suturi, anastomoze intestinale si vasculare, precum si prezentarea manevrelor de laparoscopie.

Mini Plastica

In cadrul acestui workshop veti avea posibilitatea sa va imbogatiti cunostintele in ceea ce priveste chirurgia plastica si reconstructiva. Urmeaza sa va familiarizati cu instrumentarul si tehnicile specifice, sa invatati metodele de executie ale lambourilor locoregionale si ale suturilor tendinoase, precum si alte proceduri si notiuni de chirurgie estetica.

Ortopedie

V-ati gandit vreodata la o cariera ce vizeaza ramura Ortopedie - Traumatologie? Cu ocazia acestui workshop, echipa SSCR Bucuresti va va prezenta principalele leziuni pe care le veti intalni intr-o astfel de specializare, mijloacele de tratament ale acestora, reduceri si imobilizari, luxatii, entorse, fracturi, precum si abordarea clinica a acestora

Ginecologie

Un alt workshop SSCR asteapta participanti entuziasti carora sa le prezinte o serie de tehnici si manevre chirurgicale ce vizeaza ramura Obstretica-Ginecologie. In cadrul acestor ore veti avea posibilitatea sa va imbogatiti cunostintele in ceea ce priveste examenul clinic al pacientei insarcinate, nasterea naturala si prin cezariana, manevrele Leopold si multe altele.

Tehnici clinice de baza

In cadrul acestui workshop echipa CEDRU va prezinta un set de manevre esentiale oricarui cadru medical. Astfel, pana la sfarşitul workshopului, va veti fi familiarizat cu urmatoarele tehnici: prelevare de sange venos periferic, cateterism venos periferic, monitarizarea unor functii vitale, sondaj uretro-vezical, tuseu rectal si vaginal.

Auscultatia cardiaca

Chiar si dupa multe secole, aceasta tehnica a examenului clinic continua sa aduca informatii utile cadrului medical. In cadrul acestui workshop va vor fi prezentate, printre altele, principiile pe care trebuie sa le urmariti in vederea efectuarii acestei manevre, pozitii favorabile pentru pacient, moduri de examinare, focare de auscultatie, diferentierea sunetelor, precum si diagnosticul diferential al zgomotelor/suflurilor patologice.

Obstetrica si ginecologie

Acest workshop va introduce studentilor cel mai avansat simulator pentru nasteri la ora actuala – NOELLE S575.100. Participantii se vor putea familiariza cu proceduri epidurale, efectuarea operatiei de cezariana cu instrumentar chirurgical real, dar si repararea epiziotomiei. De asemenea, participantii se vor putea confrunta cu situatii de urgenta obstetricala.

BLS

Cel mai important organ, si anume creierul, isi pastreaza functiile timp de aproximativ 4 minute in conditii de hipoxie. De aceea, recunoasterea stopului cardio-respirator si cunoasterea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonara sunt necesare oricarui cadru medical si nu numai. Va invitam sa va exersati aceste abilitati in cadrul workshopului de BLS in care vi se vor prezenta urmatoarele proceduri: eliberarea cailor aeriene superioare, ventilatie artificiala, compresii toracice externe, precum si utilizarea defibrilatorului semiautomat.

ALS

Alaturi de workshopul BLS, va propunem un alt workshop ce vine in completare. In cadrul acestuia veti avea posibilitatea sa efectuati urmatoarele manevre: defibrilarea, managementul cailor aeriene, ventilatia mecanica, abordul venos, monitorizarea, identificarea si tratarea cauzelor stopului cardio-respirator. Orice student care cunoaste aceste manevre poate ajuta personalul medical calificat in resuscitarea victimelor. De aceea va invitam sa invatati alaturi de noi ALS.

NALS

Toata lumea cunoaste faptul ca este nevoie de manevre de resuscitare special adaptate pentru copii. Va invitam sa descoperiti diferentele in abordarea victimelor din sfera pediatrica. Presupune in general aceeasi schema ca la Advanced Life Support pentru adulti, insa masuri de precautie speciale si manevre de efectuare usor diferite.

Echo Cord

Inca de la introducerea ei, ecocardiografia a capatat un avant extraordinar in lumea medicala, ajungand in zilele noastre standardul de aur in diagnosticul unui numar mare de patologii cardiace. Fiind o tehnica imagistica complet neinvaziva, este cea mai utilizata metoda de diagnostic. Este recomandata tuturor categoriile de varsta, mai ales din momentul aparitiei primelor semne de afectiune cardiaca.

Echo Tiroida

Datorita numarului mare de patologii ce afecteaza aceasta glanda, precum si a incidentei crescute a acestora, cunoasterea acestei tehnici este necesara oricarui cadru medical. Ecografia tiroidiana este, in prezent, cea mai sensibila tehnica de explorare a parenchimului glandular, fiind un test medical neinvaziv, utilizat atat in scop diagnostic, cat si terapeutic.

Echo Abdomen

Ecografia abdominala reprezinta una dintre tehnicile utilizate in diagnosticarea afectiunilor aparatului digestiv. Valoarea acestei tehnici vine din faptul ca este complet neinvaziva, dar si din posibilitatea obtinerii unor informatii esentiale, prin deteminarea dimensiunilor, evaluarea structurii interne a organelor şi evidentierea unor leziuni, pe baza imaginilor obtinute in timp real. Astfel, in cadrul acestui workshop aveti posibilitatea sa va familiarizati cu notiunile de baza ce privesc aceasta tehnica.

Biochimie

Abilitatile de analiza si interpretare a datelor de laborator sunt esentiale oricarui cadru medical, indiferent de specializarea acestuia. In cadrul acestui workshop, aveti posibilitatea sa va perfectionati aceste abilitati, dar si sa dobanditi cunostinte noi in ceea ce priveste structura compusilor chimici ai materiei vii, modul de functionare al proceselor metabolice fundamentale, precum si cauzele enzimatice ale diferitelor boli.

Disectie Embrion

In cadrul acestui workshop veti avea oportunitatea sa urmariti indeaproape etapele unei microdisectii pe embrion, alaturi de o scurta prezentare a principalelor aspecte ce trebuie cunoscute in ceea ce priveste evolutia aparatelor in viata intra-uterina.

Dr. House - Medicale

Acest workshop va da posibilitatea pentru cateva ore sa fiti chiar voi Dr. House! Astfel, in cadrul lui, va veti dezvolta abilitatile diagnostice, gandirea, veti intelege analiza cazurilor clinice din perspectiva doctorilor, veti invata sa integrati informatiile de care dispuneti in vederea stabilirii unui diagnostic rapid si corect.

Dr. House - Chirurgicale

Acest workshop, alaturi de varianta sa - Dr. House - Medicale, va va ajuta sa intelegeti abordarea completa a pacientului, dar de data aceasta din perspectiva chirurgicala. Luati parte la prima editie a acestui workshop si implicati-va in deslusirea patologiei, dar si vindecarea pacientului vostru!

LASER

LASER-ul, o inventie spectaculoasa, si-a gasit foarte usor un loc in domeniul medical. Urmariti acest workshop pentru a vedea si intelege aplicatiile de ultima generatie ale acestuia!

FibroScan

FibroScan (Elastografia) este o tehnica nou introdusa, ce permite cuantificarea fibrozei hepatice pe baza analizei deplasarii unei unde elastice de soc ce se propaga in tesutul hepatic. Utilitatea tehnicii sta nu doar in faptul ca este complet neinvaziva, dar si in rapiditatea rezultatului, a stabilirii gradului de fibroza hepatica, si a posibilitatii repetarii ei, in vederea urmaririi rezultatelor unui tratament.

Prevenirea si gestionarea sindromului Burnout

Profesiile din domeniul medical sunt extenuante, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, riscul de burnout fiind unul considerabil in ceea ce priveste personalul medical. Acest workshop se concentreaza astfel, pe necesitatea dezvoltarii multidirectionale a medicului, nu doar pe plan profesional, prin punerea la dispozitia participantilor a unor persoane pregatite si dornice de a-i ajuta cu noi informatii.

Comunicarea Medicala

O abordare corecta a pacientului, precum si o mentinere a relatiei medic – pacient corespunzatoare, care sa favorizeze complianta la tratament si obtinerea unor informatii utile in cadrul anamnezei, sunt absolut vitale in cariera medicala, indiferent de specializarea pe care doriti sa o urmati. Astfel, acest workshop va va ajuta in vederea realizarii acestor obiective, precum si in prezentarea altor aspecte importante ale interactiunii medic- pacient.

Sponsori si parteneri